Island půjčení auta x pojištění
Kdepak, bylo to s jinou půjčovnou a strhli a vrátili nám 800 Euro, taky nechápu, jak se dostali uplně přesně k 78Kč rozdílu, ale vypadá to, že spíš to byl rozdíl kurzu nákup (v bance tvrdili, že se kurzový rozdíl u moto transakce neuplatní - to mi úplně nejde do hlavy)
A jak to je když dojde k té nehodě? Nechají si peníze podle rozsahu nehody, maximálně těch 150 000 ISK?
A v případě platby kreditkou se tedy depozit neplatí, ale opět v případě nehody si ty peníze (max 150 000 ISK) strhnou automaticky z kreditky?
Já jsem škodu na půjčeném autě nikdy neměl, ale asi je to tak, jak píšeš. Ještě upozorňuju, že jsou i výluky z pojištění, kdy si můžou nárokovat celou škodu (to platí obecně). Např. kdybys havaroval na F-Roads se základním pojištěním, které je nezahrnuje (islandské specifikum, i když podobně to je s nevyasfaltovanými silnicemi i mnohde jinde). Doporučuju přečíst jejich podmínky.
Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Ahoj, potřebuju radu.
Mám zamluvené auto na Islandu, ale myslel jsem si že nechám jen základní pojištění od půjčovny a pak se připojistím jinde. Na 11 dní už to lepší pojištění vychází na raketu.
Teď ale zjišťuju že většina pojišťoven tohoto typu je jen pro Brity, nebo:
Worldwide insure nepojišťuje na Islandu a Defend insurance jen od 25 let. Je mi 24 ;).
AXA má nějaké připojištění, ale nepřijde mi to ok.
Máte někdo zkušenost? Díky
Pres co to mas pujcene? Treba rentalcars ale i jine agegatory nabizi pripojisteni pri objednani auta, ale nevim jestli jde dokoupit dodatecne. Kazdopadne vetsina objednavek jde do 48hod pred zacatkem zapujcky zrusit, otazka je jestli jsou jeste volna auta a za jakou cenu.
Mám tu možnost ještě připlatit připojištění přímo u půjčovny dodatečně za stejnou cenu.
… Ale ta cena je cca 50 % ceny půjčení. Takže zatím zjišťuju alternativy ;)
Chtěl jsem i najít jiné auto u půjčovny s menší spoluúčastí, ale na Islandu to mají všichni podobně.
No pukud si auto obejdnas pres srovnavac jako je rentalcars.com nebo holidayautos.com, tak ti v dalsim kroku nabidnou vlastni rpipojistenin spoluucasti, ktere byva vyrazne levnejsi nez to primo od pujcovny. Jen pak klasicky pujcovna skodu nauctuje a ty to pak vymahas po tom zprostredkovateli.
U teho rentelcars mam zkusenost s prorazenou gumou na Kanarech. Poslal jsem fakturu z pneu servisu za novou gumu a 200EUR proplatili behem 3 dni. Otakza je jak se budou chovat v pripade vetsi skody.
@superweb: Měl jsem přes Holiday Autos půjčeno auto nejednou, ale v jednom případě tam nebylo připojištění nabízeno.
V případě připojištění od zprostředkovatele budeš stejně potřebovat kreditní kartu s dostatečným pokrytím spoluúčasti. Z této karty v případě škody bude stažená částka nárokovaná půjčovnou na pokrytí škody. Tu si pak budeš muset vyžádat od zprostředkovatele.
Pojištění spoluúčasti půjčené věci (zahrnuje i auta) k cestovnímu pojištění od Generalli. Dva týdny cca 700 CZK, škodná událost na dveřích půjčeného vozu, bez jakýchkoli dotazů po zaslání dokumentace obratem proplatili 2,5k.